Wednesday, 12 June 2013

Contoh Pawarta (Bahasa Jawa)

Posted by Armaita Mutiara at 00:00
Proyek Rel Ganda Nemahi Perkawis Gantos Rugi Tanah
            
Tim pembebasan tanah proyek rel ganda Kabupaten Kendal, Jawa Tengah, nemahi perkawis. Ingkang dados sebab, wonten warga ingkang nyuwun gantos rugi tanah kanthi regi inggil, inggih punika ngantos 10 juta per meter. Mila ngantos sakniki, pembebasan tanah ing Kendal nembe kalaksanan 50%.
Miturut pangandikanipun Kepala Bagian Tata Pemerintahan Kabupaten Kendal, Agung Budi Cahyono, tanah ingkang sampun dibebasaken namung 45 hektar. Kamangka, tanah ingkang dipunbetahaken kangge proyek rel ganda kirang luwih 98 hektar.

Tanah ingkang taksih dados perkawis inggih punika wonten ing Weleri kaliyan Kaliwungu. Ing Weleri,wonten tigang tiyang ingkang nyuwun tanahipun dipun pundhut kanthi regi 6 juta per meter. Sawetawis, warga Desa Krajan Kulon, Kaliwungu, nyuwun Pemkab mundhut tanahipun kanthi regi 10 juta per meter. 
Miturut kateranganipun Agung tanggal 8 Januari 2013, regi ingkang dipun suwun warga punika inggil sanget. Sebab, regi ingkang dipun temtuaken dening tim saking 800.000 ngantos 2 juta per meter. Punika namung regi tanah, dereng kalebet regi bangunan.

Agung nambahaken, ing pungkasan Maret 2013, perkawis pembebasan tanah kangge proyek rel ganda dipunkarepaken sampun rampung. Wonten Kendal, paling mboten wonten 25 desa ingkang badhe dipundamel proyek rel ganda. Tanah ing 15 desa sampun bebas. Nanging, tanah ing 10 desa sanesipun taksih dipunrembag. Menawi tetep mboten nemahi kesepakatan gantos rugi, tim badhe nglebetaken perkawis punika dhateng pengadilan, supados enggal-enggal dipungelar sidang konsinyasi.
 (Disadur dari berita kompas.com dengan judul “Proyek Rel Ganda Terkendala Ganti Rugi Tanah”)

10 comments:

Rika Yunita on 27 August 2013 04:35 said... Reply Comment

:) makasiih

Armaita Mutiara on 31 August 2013 21:51 said... Reply Comment

sama sama kakak
terimakasih sudah berkunjung :)

eko priyono on 14 January 2014 19:56 said... Reply Comment
This comment has been removed by the author.
rizki danang on 19 January 2014 23:40 said... Reply Comment

siph,. sangat membantu sekali,.

about-me on 18 February 2014 05:30 said... Reply Comment

Makasih kak, :D
Dapat berita bahasa jawanya darimana kak?

Natasha Aurel on 9 March 2014 04:56 said... Reply Comment

uwaaa makasih kaka.. x-)

Natasha Aurel on 9 March 2014 04:56 said... Reply Comment

uwaaa makasih kaka.. x-)

M Taufiqur Rahman on 20 March 2014 17:42 said... Reply Comment

sip :>)

babeh argala on 13 May 2014 00:29 said... Reply Comment

lucuuuuuuuuuuunyuah

Sukma Widya Sekar Sari on 28 October 2014 00:09 said... Reply Comment

(h)

Post a Comment

 

A Small Town Girl Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos