Rabu, 12 Juni 2013

Contoh Pawarta (Bahasa Jawa)

Diposkan oleh Armaita Mutiara di 00.00
Proyek Rel Ganda Nemahi Perkawis Gantos Rugi Tanah
            
Tim pembebasan tanah proyek rel ganda Kabupaten Kendal, Jawa Tengah, nemahi perkawis. Ingkang dados sebab, wonten warga ingkang nyuwun gantos rugi tanah kanthi regi inggil, inggih punika ngantos 10 juta per meter. Mila ngantos sakniki, pembebasan tanah ing Kendal nembe kalaksanan 50%.
Miturut pangandikanipun Kepala Bagian Tata Pemerintahan Kabupaten Kendal, Agung Budi Cahyono, tanah ingkang sampun dibebasaken namung 45 hektar. Kamangka, tanah ingkang dipunbetahaken kangge proyek rel ganda kirang luwih 98 hektar.

Tanah ingkang taksih dados perkawis inggih punika wonten ing Weleri kaliyan Kaliwungu. Ing Weleri,wonten tigang tiyang ingkang nyuwun tanahipun dipun pundhut kanthi regi 6 juta per meter. Sawetawis, warga Desa Krajan Kulon, Kaliwungu, nyuwun Pemkab mundhut tanahipun kanthi regi 10 juta per meter. 
Miturut kateranganipun Agung tanggal 8 Januari 2013, regi ingkang dipun suwun warga punika inggil sanget. Sebab, regi ingkang dipun temtuaken dening tim saking 800.000 ngantos 2 juta per meter. Punika namung regi tanah, dereng kalebet regi bangunan.

Agung nambahaken, ing pungkasan Maret 2013, perkawis pembebasan tanah kangge proyek rel ganda dipunkarepaken sampun rampung. Wonten Kendal, paling mboten wonten 25 desa ingkang badhe dipundamel proyek rel ganda. Tanah ing 15 desa sampun bebas. Nanging, tanah ing 10 desa sanesipun taksih dipunrembag. Menawi tetep mboten nemahi kesepakatan gantos rugi, tim badhe nglebetaken perkawis punika dhateng pengadilan, supados enggal-enggal dipungelar sidang konsinyasi.
 (Disadur dari berita kompas.com dengan judul “Proyek Rel Ganda Terkendala Ganti Rugi Tanah”)

8 komentar:

Rika Yunita on 27 Agustus 2013 04.35 mengatakan...

:) makasiih

Armaita Mutiara on 31 Agustus 2013 21.51 mengatakan...

sama sama kakak
terimakasih sudah berkunjung :)

eko priyono on 14 Januari 2014 19.56 mengatakan...
Komentar ini telah dihapus oleh penulis.
rizki danang on 19 Januari 2014 23.40 mengatakan...

siph,. sangat membantu sekali,.

about-me on 18 Februari 2014 05.30 mengatakan...

Makasih kak, :D
Dapat berita bahasa jawanya darimana kak?

Natasha Aurel on 9 Maret 2014 04.56 mengatakan...

uwaaa makasih kaka.. x-)

Natasha Aurel on 9 Maret 2014 04.56 mengatakan...

uwaaa makasih kaka.. x-)

M Taufiqur Rahman on 20 Maret 2014 17.42 mengatakan...

sip :>)

Poskan Komentar

 

A Small Town Girl Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos